Welkom op de website van Benjamin Diessen

 

 

 

 

Diessen krijgt in april 2020 een uniek gebouw: De Nieuwe Eenhoorn!

Het warme hart van Diessen!

Op zondag 13 januari 2019 is door burgemeester Ryan Palmen het startschot gegeven voor de sponsorcampagne van het warme hart van Diessen.

Wat is het warme hart van Diessen?

In het ene gedeelte van De Nieuwe Eenhoorn realiseert Benjamin elf appartementen voor bewoners met een beperking. Het andere gedeelte bestaat uit gezamenlijke ruimten. Ouderen uit Diessen en omgeving houden hier sociale- en maatschappelijke activiteiten. Ook de hulpbehoevende, dementerende en eenzame ouderen krijgen er ondersteuning. Zo maken we gebruik van elkaars voorzieningen en versterken we de kracht van kleinschaligheid.

Deze samenwerking resulteert in “De Nieuwe Eenhoorn”. We vinden dat kwetsbare mensen in onze samenleving mee moeten kunnen doen. Dit kunnen we realiseren door samenwerking van Stichting Benjamin Diessen en dorpscoöperatie Wij-Wel. Dit noemen we het warme hart van Diessen.

Daar worden we allemaal beter van omdat……zorgen voor, biedt zoveel meer…..

Fondsenwerving, sponsoring en donaties voor……? 

Om al deze mooie plannen te realiseren is geld nodig. De zorg bij Stichting Benjamin wordt betaald uit persoonsgebonden budgetten van de bewoners. De huur en inrichting van de  appartementen betalen de bewoners zelf. Het geld dat door fondsenwerving, sponsoring en donaties wordt opgehaald is nodig om alle materialen en inrichting van de algemene ruimtes van Stichting Benjamin te financieren.

Denk hierbij aan; plafondliftsysteem (tillift), snoezelruimte, electronische hulpmiddelen als een uitluistersysteem, brandmeldinstallatie, inrichting en stoffering van de gezamenlijke ruimtes zoals keuken, woonkamer, badkamer en tuin.

Hiervoor is zo’n € 300.000,-  nodig. Ons streven is dat bij elkaar te krijgen met donaties. We kloppen aan bij regionale en landelijke fondsen en… bij U.

We zijn ontzettend dankbaar voor elke gift, groot of klein. We zijn al op weg dankzij lieve mensen, maar we hebben nog een eind te gaan.